Selectarea echipei

Selectarea echipei este probabil una dintre cele mai importante pagini din ManagerLeague. Aici vei selecta modul de joc (formaţia) şi primul 11 care intră pe teren dintre jucătorii pe care îi ai la dispoziţie.

Schimbarea jucătorilor

Pentru a schimba un jucător cu altul, trebuie să faceţi click în listă şi apoi click în poziţia dorită în teren. Puteţi şi să schimbaţi jucătorii direct în lista din stânga, fără a folosi terenul din dreapta. Durează un timp până vă obişnuiţi, de aceea nu daţi click direct pe numele jucătorilor din listă, ci pe linia pe care se află fiecare.

NU uitaţi să confirmaţi la final, în partea de jos a paginii, prin apăsarea butonului "Salvează echipa, tactica şi responsabilităţile". Este una dintre cele mai frecvente greşeli şi se întâlneşte chiar şi la cei mai experimentaţi manageri. Nu vă grăbiţi să părăsiţi această pagină până nu sunteţi convinşi că jucătorii doriţi se află acolo unde aţi vrut să fie. O recomandare ar fi ca de fiecare dată când credeţi că toate au fost puse la locul lor, să intraţi din nou în această pagină pentru o ultimă verificare.

Formaţia şi culorile

În partea din dreapta jos a paginii puteţi alege formaţia. Tipul formaţiei va modifica felul în care jucătorii din teren vor fi aşezaţi, pentru a reflecta diferitele roluri în care vor evolua jucătorii.

De exemplu, într-o formaţie 4-4-2, ar trebui să aveţi 4 jucători verzi (unde ar trebui puşi fundaşi), 4 jucători galbeni (pentru mijlocaşi) şi doi jucători roşii (atacanţi).

Jucătorii care joacă pe altă poziţie decât rolul lor de obicei joacă mult mai prost.

Următorii 5 jucători de sub teren reprezintă banca de rezerve. Aceşti 5 jucători vin la meci şi pot fi folosiţi pentru schimbări în timpul meciului.

Jucătorii fără tricou în dreptul lor reprezintă restul lotului, care nu se prezintă la meci deloc.

Prea multe cifre!

Pagina poate părea greoaie la prima vizită deoarece conţine o mulţime de numere în dreptul fiecărui jucător. Fiecare număr indică cât de bun este jucătorul respectiv şi cât de mari sunt atributele lui. Atributele pot avea o valoare între 0 şi 99.

Dacă eşti nou venit, urmăreşte Calitatea (C) (sau Q)

Calitatea, sau C pe scurt (în engleză Quality), îţi dă o idee aproximativă despre cât de bun este un jucător. Toate celelalte atribute vizibile contribuie la această valoare, şi în funcţie de cum cresc acestea, Calitatea va creşte corespunzător.

Dacă sunteţi la prima vizită a acestei pagini trebuie să faceţi următoarele:

  1. Puneţi cel mai bun portar (cu cea mai mare C) în poziţia #1.
  2. Puneţi cei mai buni X fundaşi verzi în rândul de jos, unde X este numărul de fundaşi din formaţie.
  3. Puneţi cei mai buni Y mijlocaşi galbeni în rândul de la mijloc unde Y este numărul de mijlocaşi din formaţie.
  4. Puneţi cei mai buni Z atacanţi roşii, în rândul de sus, unde Z este numărul de atacanţi din formaţie.
  5. Apasă butonul "Salvează echipa, tactica şi responsabilităţile" aflat jos sub tabelul de jucători!

Jucători accidentaţi

Jucătorii marcaţi cu o cruce roşie sunt accidentaţi şi nu trebuie folosiţi în primul 11 până nu îşi recapătă fitness-ul (Fit).

Jucători suspendaţi

Jucătorii marcaţi cu un cartonaş roşu, sunt suspendaţi şi nu vor putea juca în următoarea etapă din ligă din cauza prea multor puncte penalizare.

Lista jucătorilor oferă o vastă cantitate de informaţie, cum ar fi Fitness-ul, sau dacă este accidentat sau nu (simbolizat printr-o cruce roşie în faţa numelui jucătorului) sau starea atributelor principale (cele scrise îngroşat). De asemenea, aici se poate vedea vârsta, câte goluri a înscris şi aşa mai departe. Această pagină conţine multe informaţii cheie care te pot ajuta în deciderea primului 11, ce jucători ar trebui puşi pe lista de transferuri sau chiar concediaţi.

Dacă un jucător nu joacă bine deloc (sau nu creşte în calitate), sau poate se aproprie de vârsta retragerii (de la 34 de ani încolo), probabil că ar fi mai bine să-l concediezi. Pentru aceasta, daţi click pe numele jucătorului şi pagina individuală a jucătorului se va deschide într-o fereastră nouă. Deasupra listei de atribute există un buton numit Concediază "numele jucătorului". Un click pe acest buton va deschide o fereastră de confirmare, în care dacă se apasă pe "Da", jucătorul va fi eliminat din echipă şi o sumă de bani, corespunzătoare valorii lui, vă va intra în cont. (Această posibilitate poate fi de mare ajutor dacă aveţi balanţă financiară negativă şi o mulţime de jucători care stau degeaba în echipă).

Este important de reţinut că dacă ai 18 jucători sau mai puţin, nu există posibilitatea concedierii sau vânzării oricărui jucător din echipă, până când nu se cumpără alt jucător. De asemenea, dacă ai 30 sau mai mulţi jucători, Preşedintele Clubului nu va aproba nici o achiziţie de noi jucători. Vei primi totuşi un jucător de la tineret la începutul fiecărui sezon indiferent de numărul de jucători din echipă.

Sub lista de jucători este indicată calitatea medie a echipei. Aceasta este calculată prin suma calităţii jucătorilor împărţită la numărul lor. Reţineţi: cu cât mai mare această valoare, cu atât mai bine va juca echipa în ansamblul ei.

Coloanele din partea dreaptă a ecranului indică o evaluare rapidă a performanţelor jucătorilor. Coloana Med indică performanţa medie a jucătorilor (Notă: Dacă un jucător are această valoare sub 50, poate ar fi mai bine să alegeţi un alt jucător pentru poziţia respectivă); MJ indică numărul de meciuri în care fiecare jucător a participat; MoM (Man Of the Match) ne spune de câte ori jucătorul a primit titlul de Jucătorul Meciului; Gol este numărul de goluri înscrise (sau primite, în cazul portarilor) şi PD (Pase Decisive) numărul de pase decisive ale fiecărui jucător. Coloana Fls ne spune numărul de puncte disciplinare primite de fiecare jucător (faulturi de cartonaş) şi cât de aproape se află de o suspendare (ban). Suspendările se activează după primele 3 puncte disciplinare şi apoi din două în două până la 7 (adică la 3,5,7 Fls se activează o suspendare). Apoi la fiecare fault de cartonaş jucătorul este suspendat pentru jocul următor (8,9,10...) 

Pe măsură ce joci mai multe sezoane vei deveni un manager din ce în ce mai bun şi desigur că vei vrea să încerci diferite formaţii de joc. Dar, de exemplu, dacă la început ai mai mulţi mijlocaşi buni şi doar câţiva fundaşi buni poţi încerca o formaţie gen 3-5-2 imediat. Vom analiza cum se schimbă formaţiile şi care formaţii sunt cele mai indicate împotriva anumitor stiluri de joc în următoarea secţiune: Tactica.

Submitted by jijikent on 2008, March 5 - 1:39pm.