Antrenament Individual

Antrenamentul Individual se accesează din meniul Echipa. În această secţiune toţi jucătorii sunt afişaţi şi coloraţi în funcţie de poziţia lor în echipă. Toate culorile sunt identice cu cele din Selectarea Echipei, deci este uşor de văzut în ce poziţie joacă fiecare jucător.

Pentru a selecta care atribut doreşti să-l antreneze un jucător, se da click pe acel atribut din listă. Este recomandat să verificaţi această pagină şi să faceţi această operaţiune pentru toţi jucătorii regulat. Notă: Este posibil să fie necesar să puneţi jucătorii la odihnă înainte ca fitnessul să scadă sub 90 în funcţie de cum doriţi să se antreneze jucătorii de-a lungul sezonului. Dacă luptaţi pentru promovare odihna jucătorilor ar trebui programată astfel încât jucătorii să aibă 100 fit înainte de meciurile oficiale. La fel si pentru lupta împotriva retrogradării. Dacă, în schimb, nu prea vă interesează poziţia în clasament ar trebui să antrenaţi jucătorii cât mai mult pentru a-i face mai buni.

În dreptul fiecărui jucător sunt afişate atributele. Fiecărui jucător îi sunt evidenţiate atributele principale pentru a vedea imediat ce este mai important de antrenat. Aceasta nu înseamnă că trebuie să antrenaţi numai aceste atribute principale. Aproape toate atributele sunt importante pentru toţi jucătorii şi ar trebui să fie urmărită evoluţia lor.

De exemplu, un atacant va trebui să fie capabil şi să treacă de un fundaş advers pentru a ajunge să tragă la poartă; sau un fundaş trebuie să fie capabil să dea goluri cu capul când urcă în careul advers la cornere. Deşi anumite situaţii nu sunt întâlnite foarte des de-a lungul unui meci, ar trebui să profităm de ele oricând şi să ne pregătim prin schimbarea atributelor de antrenat din când în când. Aceasta este important şi deoarece pe măsură ce un atribut este mai mare, cu atât devine mai dificil de îmbunătăţit. La fel, Percepţia şi Rezistenţa sunt importante pentru toţi jucătorii. Rezistenţa indică cât de repede îşi recuperează fitnessul, iar Percepţia indică cât de bine poate jucătorul să "citească" meciul (de exemplu, un mijlocaş poate efectua pase excelente, sau un fundaş poate anticipa următoarea mişcare a atacantului advers).

Fitnessul jucătorilor este important pentru evoluţia echipei pe teren. Un jucător cu fitness sub 90, deşi nu este accidentat, nu va evolua la toată capacitatea abilităţilor sale şi nu ar trebui folosit în primul 11 dacă vrem să câştigăm în faţa unui adversar apropiat valoric. De aceea este important să punem jucătorii la odihnă ori de câte ori este nevoie. Pentru aceasta se bifează căsuţa de odihnă din dreptul jucătorului dorit sau se foloseşte butonul de sub tabel cu ajutorul căruia punem toţi jucătorii la odihnă dacă au fitness mai mic de 95. Un jucător accidentat NU va efectua antrenamentul chiar dacă NU este pus la odihnă. NU puneţi jucătorii la odihnă în timpul cantonamentelor, decât dacă sunt accidentaţi.

Pe parcursul sezonului veţi observa cum se modifică numerele şi vor apărea cifre cu +. Acestea sunt un indicator al îmbunătăţirii jucătorilor de la începutul sezonului curent şi până în acest moment şi indică cât de mult şi-a antrenat jucătorul atributul respectiv. Notă: dacă după depăşirea jumătăţii sezonului atributul respectiv, deşi a fost antrenat constant, nu creşte, este recomandat să alegeţi altul deoarece e posibil să fi atins deja limita acelui atribut şi să nu mai existe posibilitatea creşterii lui.

Reţineţi că cifrele cu + s-au adăugat deja la atributele jucătorilor imediat ce aceste atribute au crescut. Acestea nu se adună la sfârşitul sezonului, cum greşit pot crede anumiţi manageri, ci dimpotrivă: între sezoane atributele jucătorilor pot scădea datorită pauzei competiţionale.

Trebuie să aveţi în vedere şi angajarea de antrenori specializaţi. Aceştia vor ajuta jucătorii să crească atributele principale, iar cu cât mai bun este antrenorul cu atât sunt şanse mai mari ca jucătorul să-şi îmbunătăţească atributul selectat pentru antrenament.

Când are loc antrenamentul?

Atributele jucărilor pot creşte în două feluri. Prin participarea într-un meci sau în timpul unei sesiuni de antrenament. Toate antrenamentele au loc la ora 9:00 dimineaţa (10 în România) şi 21:00 (22 la noi) în timpul zilelor din săptămâna de lucru (luni-vineri). În timpul acestor antrenamente jucătorul are şansa de a-şi creşte atributul selectat, cu excepţia cazului în care sunt puşi la odihnă. Când sunt puşi la odihnă, jucătorii câştigă între 6 şi 10 puncte de fitness în funcţie de valoarea Rezistenţei. Şansa îmbunătăţirii atributelor în timpul antrenamentelor este dată de un atribut ascuns (potenţial), de cât de mult a crescut acel atribut deja, cât de mare este atributul şi ce vârstă are jucătorul. În timpul unui meci, fie amical, cupă sau etapă, jucătorul poate creşte oricare dintre atribute, nu numai cel selectat pentru antrenament. Chiar dacă jucătorul este pus la odihnă pentru antrenament, aceasta nu are efect în timpul meciului, şi se vor antrena prin faptul că intră pe teren. Atributul care va creşte (dacă va creşte) depinde de ce a folosit mai mult jucătorul în timpul meciului respectiv. Cu cât mai mult un jucător va folosi un anumit atribut, cu atât acesta este posibil să crească. Totuşi, este posibil şi ca un jucător de câmp să-şi crească atributul Keeping deşi nu a jucat în poartă deloc. Este de asemenea posibil ca jucătorii să nu crească deloc în timpul unui meci.

Atributele ascunse sunt secrete şi nu pot fi văzute de nimeni, nici măcar de admini. Nu se ştie exact numărul lor iar valoarea lor poate fi doar intuită privind istoria unui jucător. Cât de repede a crescut în calitate, câte faulturi a avut, câte goluri a înscris, ce medie de performanţă a scos în meciuri, toate acestea indică anumite valori ale atributelor ascunse. De aceea, este uneori recomandat să puneţi pe teren nu jucătorii cu cel mai mare Q, ci jucătorii care au dovedit că joacă bine, chiar dacă au o calitate mai mică.

Cantonamentele

Cantonamentele au loc in etapele 1, 10, 20, 30 şi 36 (vezi pagina Antrenament de Echipă). Acestea sunt indispensabile dacă iei în serios îmbunătăţirea echipei de la un sezon la altul. Cantonamentele reprezintă o şansă şi mai mare ca jucătorii să-şi crească atributele selectate. În funcţie de intensitatea cantonamentului şi de cât de mare este un atribut selectat, este posibil şi ca un jucător să obţină 3 puncte sau mai mult pentru acesta. (!)

În dreapta sus poate fi remarcat când modificăm atributul de antrenat prin faptul că cererea s-a transmis la server. (Totuşi, înainte de cantonamente verificaţi de două ori că jucătorii nu sunt la odihnă şi atributele de antrenat sunt alese corect. Nu uitaţi că şi cei mai experimentaţi manageri fac această greşeală).

Prin alegerea unei cazări mai scumpe veţi avea un câştig de fitness pentru toţi jucătorii la întoarcerea din cantonament. Cu cât mai bună cazarea, cu atât mai odihniţi vor fi jucătorii.

Cantonamentele ajută, de asemenea, creşterea atributelor echipei mai repede. Şi dacă alegeţi un cantonament în străinătate veţi îmbunătăţi moralul echipei prin alegerea unei locaţii cu timp favorabil şi timpul petrecut împreună cu coechipierii.

Antrenamentul normal are loc din runda 1 până în runda 37 chiar dacă nu mai aveţi meciuri oficiale de jucat după runda 30. Profitaţi de acest lucru şi jucaţi amicale. Multe, chiar maximul posibil. Managerii din top joacă toate amicalele şi participă în cupe particulare în fiecare săptămână.

Submitted by jijikent on 2008, March 5 - 1:39pm.