Regler og juksing

For å være sikker på at alle er kjent med reglene, skal vi gå gjennom dem i denne delen av manualen.

1: Dette dokumentet definerer forholdet mellom sluttbrukeren (Bruker) og innholdslevrandøren Fifth Season AS (FS) for tjenesten som heter ManagerLeague (ML).

2: FS eier all data som er lagret på sine servere og kan, uten forvarsel, endre eller slette disse data.

- Dette punktet er lovmessige teknikaliteter som må nevnes for at vi skal kunne drifte tjenesten og gjøre nødvendige endringer. Det gir oss også rett til å slette brukere som ikke følger reglene.

3: Bruker er ansvarlig for alt som gjøres gjennom Brukers konto, og Bruker har ikke lov til å bruke provoserende språk, provosernede navn eller plage andre Brukere gjennom forum, meldinger eller andre former for kommunikasjon. Spamming, stygt språk og forsøk på å ødelegge for andre gjennom nevnte eller andre metoder er derfor brudd på denne avtalen. Hva som defineres som provoserende, upassende og stygt språk er helt og holdent opp til den Administrator som håndterer saken. Dette punktet gjelder også alle steder Bruker kan laste opp bilder og annet innhold. Hvis slike bilder eller slikt innhold er upassende, provoserende, pornografisk eller støtende på andre måter, er dette brudd på denne avtalen. Brudd på denne avtalen fører til at Bruker og hans konto blir slettet fra systemet, uten forvarsel.

- Dette punktet forklarer hva som regnes som brudd på denne avtalen og hva vi gjør med brukere som ikke overholder den. Bryter du reglene her, har du ingen klagerett.

4: Bruker kan kun opprette 1 konto i ML. Det er forbudt, uansett omstendigheter, å eie, lage, eller sitte på brukernavn eller passord for mer enn 1 konto. Brudd på denne reglen fører til at alle relevante konti blir stengt og slettet fra systemet.

- Dette punktet forklarer veldig greit at du kun kan ha 1 konto i ML. Du kan ikke logge inn på en venns konto, og ditt passord skal forbli hemmelig for alle andre enn brukeren selv. Det er også forbudt å opprette kontoer for andre, dette er noe de må gjøre selv.

5: Hvis to eller flere Brukere benytter ML fra samme datamaskin eller IP-addresse, har disse lagene ikke lov til å kjøpe eller selge spillere mellom seg. Dette betyr at du kan ikke kjøpe eller selge spillere med venner og famile hvis dere noengang har benyttet samme datamaskin eller samme internett-forbindelse.

- Hvis du har en bror som også spiller ML, kan dere altså ikke samarbeide på noe måte inne i spillet. Ingen grunn til panikk, det er mer enn 30.000 spillere der inne.

6: FS gjør alltid det som er i deres makt for å sørge for at ML er en stabil tjeneste. Det er derimot ingen garanti når det gjelder oppetid, tilgjengelighet eller datasikkerhet.

- Vi garanterer ikke at vi aldri har problemer, men vi har selvsagt ambisjoner om å være godt forberedt på det meste. Vi har klart dette særdeles bra de første 2 årene.

7: Bruker gir FS tillatelse til å kontakte Bruker via Epost med viktige kunngjøringer og nyheter angående ManagerLeague. Disse utsendelsene kan inneholde reklame fra våre samarbeidspartnere.

- Her gir du oss tillatelse til å sende deg e-post om oppdateringer i spillet, planlagt nedetid eller

8: Alle kjøp er endelige, og vi refunderer ikke kjøp av Credits.

- Selv om kontoen din blir slettet, har du ikke krav på noen penger

9: Tvistemål vil avgjøres i Byretten i Oslo, Norge.

- Vi er et selskap plassert i Oslo, så vi opererer under norsk lov.

10: Ved å fullføre registreringen av din konto bekrefter du at du har lest og forstått disse regler, og at du er klar over at et brudd på denne avtalen vil føre til stenging og sletting av din konto.

- Her gjøres du oppmerksom på at du har lest og forstått reglene, og kjenner konsekvensen av å bryte de.

11: Brukers konto kan slettes dersom den ikke har vært i bruk på 2 måneder. FS gjør dette for å ha en aktiv community og et mer levende spill.

- Hvis du skal ut og reise i mer enn 2 måneder, og ikke vil kunne bruke ML gjennom det mobile grensesnittet, ta kontakt med Support hvis du vil unngå sletting.

Denne tjenesten er ment som ren underholdning. FS oppfordrer alle Brukere til å bidra til å gjøre ML et morsomt, vennlig og hyggelig sted å være.
- Hvis alle har det moro, har vi nådd et viktig mål.

Mitt lag har blitt stengt! Hva gjør jeg?

I 99% av tilfellene er det snakk om klare regelbrudd. De fleste dreier seg om brukere som blir tatt med flere lag, eller brukere som prøver å jukse med kjøp og salg. Hvis du har brutt reglene, har du to valg:
- Kontakt support og bekreft at du har brutt reglene, og at du gjerne vil få slettet laget ditt så du kan begynne på nytt
- Kontakt support og sløs med din og vår tid for å bedyre din uskyld. Resultatet blir det samme som over.

Har du derimot IKKE brutt reglene, hvilket er svært sjeldent for lag som blir stengt, kan du gå til support og forklare hvorfor du tror du er blitt stengt. Husk at ingen lag stenges uten at bevis blir lagret og analysert, og vi har en svært lav feilprosent.
 

Til slutt bør det nevnes at ved å bruke stygge ord eller en fornærmende tone, frasier du deg retten til vår support.

 

12: Dersom ditt lag blir slettet på grunn av inaktivitet eller brudd på våre regler,vil alle ubrukte credits bli inndratt og tilfalle spillet igjen.

 

13: Forsøk på å manipulere overgangsmarkedet er strengt forbudt. Eksempler på dette er:

  • Selge spillere til andre enn høyeste bud p.g.a en eller annen slags avtale
  • Legge inn kunstig høye bud,som forsøk på å flytte penger mellom to lag
  • Akseptere unaturlig høye bud,som forsøk på å flytte penger mellom to lag.

Vær klar over at dette kun er eksempler, og at vi vil reagere overfor alle forsøk på å bryte våre regler,for å gi ufortjente fordeler til lag , eller inkluderer unormale pengesummer i forhold til spillerkvalitet og verdi.

Denne tjenesten er laget kun for underholdning,og kun det.FS håper at alle brukere vil medvirke til å gjøre ManagerLeague til et morsomt ,vennlig inkluderende sted å oppholde seg.

Link til vår Privacy policy

http://www.managerleague.com/privacypolicy.html

Submitted by Abalardo on 2008, February 14 - 4:00pm.