Ofte stillte spørsmål (FAQ)

WORK IN PROGRESS....

Hvorfor er det en internasjonal liga og flere nasjonale ligaer?
I den internasjonale ligaen er det brukere fra de landene som enda ikke er store nok i ManagerLeague til å få sin egen liga. Etter hvert som de vokser, vil flere og flere land få sine egne ligaer.

Hva er Credits, og hvordan får man tak i de?
I ManagerLeague kan Credits brukes til mange forskjellige ting. Å utfordre noen til en treningskamp koster 1 credit, og du trenger credits for å bli med i "Spillernes Cuper", eller hvis du skal sette opp en cup selv. Det koster også en credit å sende laget på en treningsleir, og enkelte stadion-oppgraderinger koster også credits.
Hver sesong får man for tiden 15 gratis credits, men du kan støtte utviklingen av ManagerLeague ved å kjøpe flere.
Du kan også vinne credits ved å rykke opp, ved å vinne cupper eller ved å delta i konkurranser som vi har med jevne mellomrom.
Du kan også veklse penger i ManagerLeague til Credits, hvis du har en del ekstra.

Hvordan kan jeg veklse penger til credits
Gå til Alternativer / Instillinger i menyen. Der finner du knapper som kan veksle begge veier.

Når spilles kampene?
Vanlige ligakamper spilles 03:00 og 15:00 på ukedager. Vi anbefaler at du sjekker linken til The Full Schedule som alltid ligger på Generelt-siden i gul skrift for å få full oversikt.

Når trener spillerene?
Trening foregår 09:00 og 21:00. Da simuleres både lagtrening og individuell trening.

Når er det treningsleir, og hvordan kan jeg sende laget på en?
Treningsleire avholdes klokken 18:00 i runde 1 , 10 , 20 og 30 dette er på søndager.Den femte og siste leiren avholdes klokken 18.00 i runde 36,på siste onsdag før sesong skifte.

Du kan bestille et opphold på en treningsleir for laget ditt på Lag / Lagtrening-siden, hvor du velger hvor bra og dyr treningsleir du vil at laget ditt skal bli med på.

Hva er Spillernes Cuper og når spilles de?
Disse cuppene er litt ekstra rask moro som kan spilles hver helg. Spillerene setter selv opp disse cuppene, og kan velge hvilke lag som kan bli med gjennom de ulike innstillingene en cup har.
Kampoppsettet trekkes klokken 12:00 den dagen cuppen skal spilles, og så er det da kamper hver halvtime fra 12:30 til cuppen er ferdig.

Hva kan jeg vinne om jeg spiller i en slik cup?
Vinneren får 50.000 $  for hvert  lag som deltok i cuppen, og en credit for hvert åttende lag I tillegg kommer billettintekter og god kamptrening for spillerene dine.

Hva er offisielle cupper, og når spille de?
Disse cuppene er en del av det obligatoriske kampoppsettet i ManagerLeague. Lag som spiller i 5. divisjon eller lavere, spiller i en Avdelingscup, som har 4 kamper totalt, som spilles på kvelden de fire onsdagene i en sesong.
Lag som spiller i 4. division eller høyere, deltar i ligacupen i steden, som også spilles på kveldstid, men langt oftere om man kommer langt i cupen.
Champions League er en spesiell turnering som bare er for noen få av de beste lagene i hver liga. Denne turneringen er litt spesiell fordi den består av både et gruppespill og så går over til vanlig cup-spill i sluttspillet.
For nøyaktige tider for disse kampene, finn den gule linken på Generelt-siden som heter "The Full Schedule".

Hva er premiene i slike offisielle cuper?

Vinneren av ligacupen vil motta 5 mill og 100 credits, mens vinnerne av avdelingscupene vil motta 1,000,000 $ and 2 credits. tapende finalist vil motta 2,500,000 og 500,000 $ (LC og DC ).

Hvordan fungerer sluttspillet ?
Disse kampene spilles i rundene 31-33.
Lag som ender opp som 2. eller 3. plass i dere liga ved slutten av sesongen, må spille opprykkskamper. Først vil du måtte spille mot den andre Manageren i din avdeling som også er på opprykksplass, etter det en Manager i en avdeling ved siden av din, før du tilslutt må møte Manageren av et lag i divisjonen over, som er truet med nedrykk fra sin avdeling. Tilsammen 3 kamper. Hvis du klarer å vinne alle sammen, vil du rykke opp. Hvis ikke, må du satse på opprykk i neste sesong.
Lag som ender opp på 11. eller 12. plass må spille nedrykkskamper. Dette er en enkelt kamp (runde 33), og må vinnes for å unngå nedrykk. Kampen spilles mot et lag som er i divisjonen under, som spiller sin 3 opprykkskamp, og dermed prøver å rykke opp, ved å vinne over deg.

Hvordan kan jeg få kontakt med andre Managere i ML på en bra måte ?
Den enkleste måten å treffe managere på er å gå til vår ML-Chat. Du finner den ved å velge ML-Chat i Generelt menyen og fortsette derfra.

Spiller Ban - Hvordan virker de?
Ban`er baseres på antallet forseelser en spiller mottar/blir dømt for. Han vil bli bannet dersom han er mottatt 3-5-7-8-9-10 … forseelser gjennom en sesong. Gule kort teller som en forseelse, mens røde kort teller som 2. Hvis en spiller på laget ditt blir bannet vil han ikke ha muligheten til å spille i den neste Liga-kampen, men han kan fortsatt spille i både offisielle og private Cup-kamper og i treningskamper.

By på spillere - Hvordan funker det?
Når du byr på en spiller er det en 12 timers venteperiode før budet kan aksepteres av det selgende laget. Dette er for at andre managere skal kunne vurdere å by på den aktuelle spilleren. Gjennom denne perioden kan du ikke trekke tilbake budet ditt, men den selgende manageren kan avslå det.

Hvilken spiller har hvilken posisjon på banen?
For å visualisere dette antar man at vi har en 4-4-2 formasjon. Spiller no. 1 er selvsagt keeperen (mørk blå farge på lagoppsett siden). Deretter vil nr 2. være venstre forsvarer, no. 3 og 4 midtre forsvarere og no. 5 høyre forsvarer (grønne farger i lagoppsett siden). Det samme gjelder for midtbanen, der no. 6 blir venstre midtbanespiller, og no. 9 høyre midtbanespiller (gul farge i lagoppsett siden). og til sist, no. 10 vil være venstre angriper og no. 11 høyre angriper (mørkrød farge på lagoppsett).

Jeg skal på ferie. Hva gjør jeg?
ManagerLeague har en mobil interface også. Direkter mobilen din mot mob.managerleague.com, og logg inn via WAP. Der har du muligheten til å gjøre alle de basistingene du trenger for å ta vare på laget ditt mens du er bortreist. Du kan også velge å sette alle førstelagsspillere på hvil, da vil de nok ha det bare fint mens du er borte.

Alle mine spillere har mistet attributter og Q! Hva skjer?
Mellom hver sesong,drar alle dine spillere på ferie,med påfølgende god drikke og god mat. Dette medfører at de mister attributter og kvalitet (Q), som de trenger å trene hardt for å gjenvinne. Det er derfor alltid lurt å la laget spille noen treningskamper tidlig i sesongen,for at spillerne kan få tilbake noe av di tapte stats,før alvoret begynner med seriekamper.

Hvorfor vil ikke min styreformann la meg by på en spiller?
Styreformannen vil analysere ditt bud, og vil avslå alle forsøk på å by på spillere som han synes er en dårlig handel for klubben. Prøv å finne en bedre egnet spiller ,og han vil sannsynligvis godkjenne handelen.

Spilleren vil ikke komme til klubben av personlige årsaker!
Av og til har spillerne sine egne grunner til ikke å ville komme til din klubb. Dette må de få lov til,de er jo tross alt mennesker,og ikke bare et nummer i en database.
Tips:Prøv å kjøpe en spiller fra en annen klubb,det hjelper som regel.

Rødt kors ved siden av spilleren,hva betyr det?
Et slikt rødt kors betyr to ting,enten er spilleren skadet ,eller han er for sliten til å spille for øyeblikket. Som spillerens manager er det selvsagt du som bestemmer om han skal spille,men han vil gjøre en veldig dårlig jobb på banen. Ved å sette spillerens individuelle trening til hvile,vil han få tilbake formen igjen, og lege eventuelle skader. Alt etter hvor lav form/fitness spilleren har kan det ta noen runder før han er klar til kamp igjen.

Jeg er blakk,har kun 18 spillere  og tjener ikke noe penger,hva gjør jeg da?
En måte å tjene penger på erå invitere andre lag til å spille treningskamper på din hjemmebane,eller meld deg på i en cup og få inntekter fra cup kamper. Prøv også og justere dine bilettpriser,slik at du alltid har fullt stadion. Du kan også veksle credits til penger.Dette gjør du ved å gå til alternativer-innstillinger,der finner du en knapp for veksling av credits til penger(kun 50 credits vekslinger pr.sesong). Dersom laget ditt har minus 5 millioner ved sesongslutt vil styreformannen din gi deg sparken! Dette betyr "Game Over" for deg og det laget du har.Laget vil bli stengt,og du må starte på nytt med et nytt lag..

Kan en spiller legge opp dersom jeg kun har 18 spillere,og hva skjer med laget da?
Ja,spillere kan legge opp . Heldigvis så er dette noe din styreformann ser,og han sørger da for å få tak i noen billige spillere for å fylle opp stallen din til 18 igjen..

Hva skal jeg gjøre dersom jeg oppdager juksing,ellr at mistenkelige ting foregår ?
Dersom dette gjelder mistenkelige bud på spillere,så er det bare å bruke rapporter knappen ved siden av det aktuelle budet. Hvis det dreier seg om andre ting enn spillerkjøp,har du flere muligheter.Du kan henvende deg til support,du kan også gå inn på ML-chat (som du finner på hovedsiden)og kontakte admins der,eller bare sende en PM til hvilken som helst av managerene som er merket med admins.

Hvorfor kan jeg ikke ha høyere bilettpriser enn 50$ ?
Dette taket på bilettpriser er satt for å oppnå en hviss balanse i pengestrømmen i spillet. Det er også lite sansynlig at dette taket vil bli hevet med det første.

Spillerlønningene har gått kraftig opp,hva er det som har skjedd?
Det er to ting som påvirker spillerlønningene. dersom en spiller går opp i kvalitet (Q) , eller laget ditt rykker opp en divisjon vil spillernes lønninger stige.

Hva er maksimum kapasitet på stadion?
For øyeblikket er max 70.000 seter.

Lagmoralen går bare nedover,eller den dropper rett til 50, hva er det som skjer?
Hvis du begynner å tape mange kamper på rad,vil moralen naturlig gå ned hos dine spillere,dersom du begynner å vinne igjen vil dette snu. Ved oppstart av ny sesong er alle lags moral tilbake stillt til 50,slik at alle starter på likt ved sesongstart.

Mine trenings stats faller gradvis. Hva er det som skjer?
Først og fremstså faller alle stats ved sesongskifte (ferie,lite trening og for mye øldrikking.). I tillegg er det faktisk mulig å trene slik at man mister stats,istedet for å øke. Dette er noe som heldigvis skjer veldig sjelden,men kan forekomme ved enkelte anledninger.

Jeg er konkurs,hva skjer nå?
Hvis ditt lag av en eller annen grunn har minus 5 mill $ ved sesong avslutning vilstyreformannen gi deg sparken! Det betyr slutten for deg og ditt lag. Ønsker du å spille videre må du registrere et nytt lag på ManagerLeague,og begynne på nytt. For å tjene penger,kan du selge spillere,og spille så mange trningskamper som mulig på din hjemmebane. Dersom du går inn på alternativer og innstillinger,kan du der veksle credits til penger (men husk kun 50 vekslinger pr.sesong).

Får en innbytter like mye rutine som en som starter kampen?
For å få øket rutine,må en spiller spille minst 15 minutter,dette er uavhengig av om spilleren starter kampen eller er innbytter..

Vil laget mitt spille dårligere med bare 17 åringer ?
Ja et lag med veldig mange 17 åringer vil ha et lite handicap p.g.a. manglende rutine på spillerne. Dersom laget ditt har en snitt alder under 24 år, vil laget få en prestasjons straff/minus, lag med snitt over 24 vil få en mindre fordel. Jo større aldersforskjell mellom to lag i en kamp desto større utslag gir denne regel.

Dersom jeg har et ungt lag vil det spille dårligere enn et eldre lag?
Se punktet over ang.17 åringer.

Hva er beregnet skatt ?
Beregnet skatt, er et overslag over hvor mye skatt du må betale ved sesongslutt, dersom dine inntekter forblir slik ved sesongslutt som di er nå. Beløpet vil variere etter som spillet går, og er hele tiden beregnet utfra denne sesongs inntekter. Neste emne gir deg en mere detaljert oversikt..

Hvordan øker skatten i forhold til inntektene ?
Følgende satser ligger tilgrunn for skatteberegningen:
0-2.000.000 $ : Beskattes med 0%
2.000.001 - 5.000.000 $ : Beskattes med 10%
5.000.001 -10.000.000 $ : Beskattes med 20%
10.000.001-20.000.000 $ : Beskattes med 30%
20.000.001-50.000.000 $ : Beskattes med 40%
50.000.001 og oppover $ : Beskattes med 50%

Hva er stab/ansatte,og hva er deres oppgaver ?
Foreløpig finnes det 7 forskjellige ansatte i ManagerLeague. Disse hjelper deg med å utvikle dine spillere ,og ta vare på ditt stadion..
Trener (Gk) - Har ansvaret for keepertreningen
Trener (Forsv.) - Er sjefen for forsvars-spillerne og deres trening
Trener (Midtb.) - Midtbane gutta sin trener
Trener (Angr.) - Trener dine angripere.
Vaktmester - Tar vare på stadion anlegget ,slik at du får mindre utgifter til vedlikehold og reparasjoner. Vaktmesteren kan fort vise seg å være din viktigste ansatte, for det er vel ingen som ønsker å miste en oppgradering av stadion til 12 millioner. Vi anbefaler at du i det minste har en midt på treet vaktmester ansatt..
Fysioterapeut - Hjelper til med å minske risikoen for skader på trening.
Speider- Hjelper deg i jakten på nye spillere,men husk, han kan kun brukes en gang pr. sesong. Speideren fungerer slik at han filtrerer bort spillere med for lavt potensiale fra søkene ,når du søker etter spillere..

Trenger jeg de beste ansatte i alle ledd dersom jeg spiller i en lav divisjon ?
Å ansette stab har en stor invirkning på din økonomi. Dersom du ikke har en veldig god økonomi,anbefales ikke å starte med 7 ekstremt gode ansatte.
Dine ansatte finnes i 6 forskjellige kvalitets nivåer: Dårlig,Gjennomsnittlig,Brukbar,god,Veldig god og Ekstrem god. Jo høyere kvalitet,jo høyere lønn. Husk også at ettersom du klatrer i divisjonene vil lønnen øke.
Du kan selvsagt si opp hele staben din,men du vil da måtte betale en viss konpensasjon til den ansatte ,beregnet utfra hvor lenge det var igjen av kontrakten. Når det er mindre enn 10 runder igjen av den ansattes kontrakt,kan du forlenge denne med nye 99 runder dersom du ønsker det..
Nye ansatte blir gjort tilgjengelige etter hver trening.
Dine ansatte blir betalt pr.runde. D.v.s 1 til 33.

Min nye ungdomsspiller er i samme posisjon hver sesong, hvorfor er det slik?
Dette er ikke tilfelle. Det er helt tilfeldig hvilken posisjon din junior har,og over tid vil du ha fått spillere i alle pososjoner.

Hvorfor fikk jeg en spiller med lavere Q denne sesongen enn forrige sesong ?
Det er et stort sprang i hvilken Q din nye spiller kan ha. Får du en spiller med veldig høy Q er du heldig. Det finnes allikevel en laveste Q du kan få,basert på hvor godt ungdomsanlegg du har ,og hvilken divisjon du spiller i (se neste spørsmål for detaljer om dette).

Ungdoms akademi,Hva er fordelen med det ?
for hver oppgradering du gjør øker lavest mulig Q for din junior med 1Q. Men husk,dette er også avhengig av divisjon.

Listen ser slik ut:

Divisjon 1:
Enkelt anlegg: Q68 ->
Vanlig anlegg: Q69 ->
Gode anlegg: Q70 ->
Fullt utstyrt anlegg: Q71 ->
Det beste av alt: Q72 ->

For å finne din lavest mulig Q trekk fra en Q pr.divisjon du er lavere enn første div..

Hvilken taktikk er den beste å bruke ?
Spør 100 forskjellige managere og du vil få nesten like mange svar. Hvilken taktikk du burde bruke, må du basere på dine spilleres ferdigheter, og på hvilken taktikk du tror din motstander bruker ,eller vil bruke. Les mere i seksjonen Introduksjon og Kom i gang.

Klubbløse spillere,når kommer disse på transfer listene ?
Nye klubbløse spillere kommer ut på transferlistene helt tilfeldig gjennom hele sesongen. Disse spillerne er fra 17 til 20 år,og av varierende kvalitet..

Stadion slitasje/skader ,når bør disse repareres?
If you ignore your stadium decay for too long you will loose a stadium upgrade. If you are really unlucky, this will be 5000 seatings. Therefore, it will pay off to repair the decay up front, and the cheapest way is to pay it quite often.

Treningsleire,hvordan fungerer det?
På siden for lagtrening finner du bestilling av treningsleir. Jo bedre fasiliteter du velger ,dess mere form gjenvinner spillerne dine. Dersom du tar spillerne med utenlands,så øker moralen i laget. Sammenhengen mellom intensitet og økning i stats og Q er slik at jo høyere intensitet jo større sjanse for god stats økning.

VIP bokser,når bør jeg kjøpe det?
Dette er noe du ikke har bruk for før du rykker opp til 3.div. Ingen VIP kommer til lavere divisjoner.

Hva er Omen Gaming salgsverktøy?
Dette er et tillegg til transfersystemet i spillet. De har sitt eget forum, hvor du kan bli med i ML-avdelingen..

Hvordan kan jeg slette laget mitt?
Du kan ikke slette laget ditt. Spør enten en admin om hjelp,eller bruk support.

Er det mulig å gi spillerne nye navn?
Ja du kan gi spillerne nye navn. Klikk på spilleren ,og på spillerens profil vil du finne knappen for navnebytte.

Kan jeg legge til bilder på spillerprofilene?
Dette er ogsaå mulig. Klikk på spilleren,og på profilen finnes verktøyet for å laste opp bilde.

Spiller det non rolle hvilken trener jeg velger,så lenge de har samme kvalitet?
Nei,det er kun trenerens kvalitet som avgjør,ingenting annet.

Submitted by Abalardo on 2008, February 14 - 4:00pm.