Frequently asked questions (FAQ), Vaak Gestelde Vragen

Wat zijn de internationale en de nationale leagues?

In de internationale divisie vindt je managers van over de hele wereld, terwijl in de nationale divisie alleen maar managers van een specifiek land worden toegelaten. Niet alle landen zijn op dit moment al in nationale divisies vertegenwoordigt, maar als Manager League verder groeit zullen er meer nationale divisies volgen.

 

Waar zijn credits voor en hoe krijg ik ze?

Credits is een term die veel gebruikt wordt in ManagerLeague. Een credit is een betaalmiddel die je kunt gebruiken om speciale dingen in het spel, zoals het spelen van vriendschappelijke wedstrijden, meedoen en het maken van bekers, de credits inwisselen met spel geld en nog veel meer. Elk seizoen krijg je 15 credits cadeau, maar als je meer wilt kun je ze veilig kopen door te gaan naar: Opties en dan Credits kopen, en vervolgens verdergaan vanaf hier.

 

Hoe kan ik credits naar geld wisselen en omgekeerd?

Via menu Opties, vervolgens Voorkeuren. Hier zie je de opties onder Credits -> geld.

 

Op welke tijdstippen worden wedstrijden gehouden?

Twee keer per dag gedurende de week, om 03:00 en 15:00 CEST. Er zijn geen reguliere wedstrijden in het weekend.

 

Op welke tijdstippen worden trainingen gehouden?

Twee keer per dag gedurende de week, om 09:00 en 21:00 CEST. Er zijn geen reguliere trainingen in het weekend.

 

Wanneer worden trainingskampen gehouden en hoe kan ik er een regelen?

Deze worden gehouden om 18:00 CEST op 5 vaste rondes tijdens het seizoen. In ronde 1, 10, 20, 30 op zondag en in ronde 36 op woensdag. Om er een te regelen ga je naar Club, vervolgens Team training en dan verdergaan op deze pagina. De kosten variëren per variant die je kiest (500.000$ tot 2.500.000$) en kosten ook 1 credit. Als je het kamp annuleert worden de kosten en de credit teruggestort.

 

Wat zijn eigen bekers, en wanneer worden die gespeeld?

Deze speciale cups worden gespeeld tijdens de weekenden, met elk half uur een cup ronde beginnend vanaf 12:00. Hoe groter de cup hoe meer geld er naar de winnaar gaat, omdat er geld betaald moet worden om de cup te spelen. Ook kosten ze 2 credits om te spelen. De maker van de speciale vooruit betaalde cup heeft de mogelijkheid om teams uit de beker te gooien zonder permissie. Deze optie is alleen beschikbaar voor cups met een wachtwoord. Cups hebben op zijn minst 4 teams nodig om gespeeld te worden anders worden ze geannuleerd.

 

Wat kan er worden gewonnen met eigen bekers?

De winnaar krijgt 50.000$ voor elk spelend team in de beker, plus 1 credit per 8 spelende teams. De runner-up krijgt 25.000$ voor elk spelend team. Ook krijg je ervaring en verbetering bij je spelers erbij.

Wat zijn officiële cups en wanneer worden deze gespeeld?

Officiële bekers zijn bekers die voor jou worden geregeld door het ML hoofdkwartier. Op dit moment zijn er de League cup, de Departement Cup en de Champions League en misschien in de toekomst een UEFA cup. Je team wordt automatisch geplaatst in deze cups en je krijgt een mail via ML-Mail wanneer je eerste wedstrijd begint. Er zijn geen kosten aan verbonden om deel te nemen. Divisie 1 tot 4 doet mee aan de League Cup, divisie 5 en lager aan de departement cup. De nummers 1, 2 en 3 van de 1ste divisie per league doen mee aan de Champions league.

 

Wat kun je winnen in officiële cups?

De winnaar van de League cup krijgt 5.000.000$ en 10 credits, waar de winnaar van een departement beker 1.000.000$ krijgt en 2credits. De runner-ups krijgen respectievelijk 2.500.000$ en 500.000$.

 

Hoe werkt de playoff?

Er zijn twee typen playoff  te onderscheiden.

Promotie playoff

Teams die 2de of 3de worden in hun department zullen de kans krijgen om te promoveren. De nummers 2 en 3 van het departement spelen de eerste wedstrijd tegen elkaar in ronde 31. Het winnende team gaat door en speelt een wedstrijd tegen de winnaar van de playoff van het naastliggende departement in ronde 32. De winnaar speelt dan in de laatste wedstrijd tegen de nummer 11 of 12 van het bovenliggende departement. Als je deze ook wint zal je promoveren. Als je een van de wedstrijden verliest lig je eruit. 

Degradatie playoff

De teams die 11de of 12de in hun departement zijn geworden spelen de degradatie playoff. Deze teams spleen maar een playoff wedstrijd in ronde 33 tegen een team uit een onderliggende divisie. Als hij deze playoff verliest degradeert hij.

 

Hoe kom ik goed in contact met andere managers binnen ML?

De makkelijkste manier is op de ML-Chat. Deze kun je vinden onder Algemeen en vervolgens ML-Chat.

 

Hoe werken schorsingen van spelers?

De schorsingen worden bepaald aan de hand van het aantal gekregen overtredingen van een speler. De kolom Otr vertelt je hoeveel kaarten elke speler heeft ontvangen en hoe dicht hij bij een schorsing is. De schorsingen worden gegeven nadat 3 bestrafte overtredingen zijn gemaakt en dan vervolgens elke 2 verdere overtredingen tot 7, d.w.z. 3.5.7, dan elke schorsing na 7, dus 8.9.10….

 

Hoe werkt het bieden op spelers?

Nadat je geboden hebt op een speler is er een wachtperiode van 12uur voordat het bod kan worden geaccepteerd door het verkopende team. Dit is om andere managers de mogelijkheid te geven om op de speler te bieden. Tijdens deze periode kun je het bod niet terugtrekken tenzij je wordt overboden, maar de verkoper kan het bod wel weigeren.

 

Welke spelers heeft welke positie op het veld?

Om dit te visualiseren beschouwen we een 442 formatie. Nummer 1 is de keeper. 2 zal de linker verdediger zijn, 3 en 4 de middelste verdedigers en 5 de rechter verdediger. Hetzelfde geld voor het middenveld en de spitsen.

 

Op vakantie, wat nu?

ManagerLeague heeft ook een mobiele interface. Ga naar mob.managerleague.com en login via WAP. Nu kun je de basis dingen zien om voor te zorgen. Je kunt ook je basisspelers op rusten zetten zodat ze uitgerust zijn als je terugkomt.

 

Mijn spelers hebben allemaal statistieken en kwaliteit verloren! Wat is er aan de hand?

Tussen elk seizoen gaan spelers op vakantie, drinken ze bier en eten ze ontzettend veel hamburgers. Ten gevolge hiervan raken ze wat attributen en kwaliteit kwijt voordat de serieuze league wedstrijden beginnen.

 

Waarom laat mijn voorzitter me niet bieden op een speler?

Je voorzitter analyseert het bod en zal weigeren als het hem geen goed idee lijkt. Probeer een betere speler te kopen die beter past bij je team en hij zal waarschijnlijk niets zeggen.

 

Een speler heeft persoonlijke redenen waarom hij niet naar mijn team wilt, waarom?

Jazeker hij kan zijn eigen persoonlijke redenen hebben. Dat zou je hem moeten toestaan, hij is ook maar een mens.

Hint: Probeer een speler van een ander team te kopen, dat zal helpen.

 

Wat betekent het rode kruis naast de speler?

De speler is geblesseerd of gewoon te moe om te spelen. Jij bent degene die beslist maar hij zal heel slecht presteren. Je kunt zijn fitheid herstellen door hem te laten rusten.

 

Ik ben bankroet met 18 spelers en verdien niet genoeg geld, wat moet ik doen?

Speel vriendschappelijke wedstrijden of speel een beker. Probeer je kaartenprijzen te veranderen voor meer inkomen vanuit een voller stadion. Je kunt ook credits omruilen in geld. Als je team op MINUS 5.000.000$ aan het eind van het seizoen staat zal je je team verliezen.

 

Kan een speler met pensioen gaan terwijl ik maar 18 spelers heb?

Ja dat kan. Je voorzitter zal je dan een nieuwe speler geven zodat je altijd genoeg spelers hebt voor een opstelling.

 

Wat moet ik doen als ik iemand zie cheaten of verdachte dingen zie doen?

Wanneer het gaat over een verdacht bod kun je gewoon op de rapporteren knop ernaast kiezen. In elk ander geval kun je de admins bereiken door gebruik te maken van ML-Chat (Algemeen en dan ML-Chat) of door het sturen van een mail via ML-Mail naar een van de manager die als admin staat geregistreerd.

 

Waarom kan ik de kaartenprijzen niet hoger dan 50 zetten?

Kaartenprijzen worden gebalanceerd ingesteld en daarom is het onlogisch als de kaartenprijzen worden verhoogd op deze wijze.

Mijn spelers salaris zijn plotseling erg veel gestegen. Wat is er aan de hand?

Er zijn dingen die het salaris veranderen, zoals een groei in vaardigheid of kwaliteit, hetzelfde geld voor als je en divisie stijgt.

 

Wat is het maximale aantal stoelen in een stadion?

Het huidige maximum is 70.000 stoelen.

 

Mijn moraal gaat constant omlaag, of gaat ineens terug naar 50, wat is er aan de hand?

Als je wedstrijden verliest (vriendschappelijke wedstrijden uitgezonderd) gaat je moraal omlaag omdat je spelers de weg kwijt raken. Aan het begin van elk seizoen wordt je moraal teruggezet naar 50 voor een frisse start.

 

Mijn training vaardigheden schijnen langzaam minder te worden, waarom is dit?

Ten eerste verminderen statistieken tijdens een seizoenswissel (vakantie etc.). Verder als je traint is het mogelijk om een statistiek te mis trainen dus het vermindert dan in plaats van dat het groeit. Het is vrij uniek eigenlijk dus er komt wat ongeluk bij kijken.

 

Ik ben bankroet, wat nu?

Als je team op MINUS 5.000.000$ aan het eind van het seizoen staat zal je je team kwijtraken. Dit betekent dat het spel uit is voor jou en je team. Je moet je dan opnieuw aanmelden voor ManagerLeague en starten met ene nieuw team. Om meer geld te krijgen dien je spelers te verkopen, credits om te ruilen of vriendschappelijke wedstrijden spelen.

 

Krijgt een basisspeler evenveel ervaring als een wissel?

Om ervaring te krijgen uit een wedstrijd moet een speler meer spelen dan 15minuten, of hij nu basisspeler is of wissel.

 

Speelt mijn team slechter als deze vol is met jonge spelers?

Teams vol met 17 jarigen zullen een minimale straf krijgen in wedstrijden omdat ze wat coördinatie missen. Als je teamleeftijd gemiddeld onder de 24 is zal je team een kleine straf krijgen. Teams met een gemiddelde leeftijd boven de 24 krijgen een kleine bonus. Hoe groter het verschil in leeftijd hoe groter de straf of bonus.

 

Wat zijn geschatte belastingen?

Dit is de hoeveelheid geld die je moet betalen aan het einde van het seizoen als je  balans veel meer is dan die van vorig seizoen. De hoeveelheid kan veranderen tijdens het spel en wordt berekend vanuit je huidige seizoen winst. De volgende vraag beantwoord de details.

 

Hoe is de ladder voor belasting op mijn winst tijdens het seizoen?

Belasting ratio’s:

+ 0-2.000.000 : 0% belasting over dit bedrag
+ 2.000.001 - 5.000.000 : dit bedrag is belast met 10%
+ 5.000.001 -10.000.000 : dit bedrag is belast met 20%
+ 10.000.001-20.000.000 : dit bedrag is belast met 30%
+ 20.000.001-50.000.000 dit bedrag is belast met 40%
+ 50.000.001 -> en hoger : dit bedrag is belast met 50%

 

Wat zijn werknemers en wat doen ze?

In ManagerLeague heb je de mogelijkheid om zeven verschillende types staf te huren: vier subcoaches, een scout, een onderhouder en een dokter.

 

Elk van deze geeft je team een verschillend voordeel. Hoe groot de voordelen zijn, hangt van hun vaardigheden af. Het personeel heeft 6 verschillende niveaus van vaardigheden: Slecht, Gemiddeld, Redelijk, Goed, zeer Goed, en Uitstekend.

 

Coaches

Als u subcoaches wilt huren, kunt u tussen 4 verschillende soorten deskundigheid kiezen: keeper, verdediging, middenveld en aanval. Je kunt slechts één coach per positie huren. De rol van de subcoach is de spelers te helpen om hun het beste ontwikkelen en te laten spelen tijdens de training. En natuurlijk,  als voorbeeld: de keeper trainer werkt slechts met de keepers, niet met de rest van het team. 

Onderhouder

Hij zal je helpen om je stadion te onderhouden zodat je stadion bederf tot een minimum wordt beperkt.

Scout

Hij zal je helpen de spelers te regelen die het beste bij je team passen. Hij zal je natuurlijk ook het potentieel van de bepaalde spelers vertellen.

Dokter

Hij vermindert de blessures aan spelers door massage en andere spierbehandelingen.

 

Moet ik de best beschikbare werknemers inhuren ook al zit ik in een lage divisie?

Huren van werknemers heeft een grote impact op je financiën. Het is niet aan te raden om te starten met 7 uitstekende werknemers tenzij je team erg rijk is.

 

De jeugdspelers die ik krijg zijn elk seizoen op dezelfde positie, waarom is dit?

Dit is niet zo, het kan zijn dat je een aantal seizoenen een jeugdspeler op dezelfde positie krijgt maar over het algemeen verandert dit elk seizoen.

 

Waarom kreeg ik een slechtere jeugdspeler dan het seizoen ervoor?

Er is een brede range aan jeugd die je kunt krijgen. Als je een hoge Q jeugdspeler krijgt heb je geluk en bij een lage heb je pech. Je jeugdopleiding kan de kansen enigszins positief beïnvloeden.

 

Jeugdopleiding, wat is het voordeel?

Voor elke nieuwe upgrade op je academie wordt je laagst mogelijke Q jeugdspeler met 1 kwaliteitspunt verhoogd. Echter is dit ook bepaald per divisie.

Hier is de lijst:

Divisie 1:
Basis faciliteiten: Q68 ->
Normale faciliteiten: Q69 ->
Verbeterde faciliteiten: Q70 ->
Volledig uitgerust: Q71 ->
Top kwaliteit: Q72 ->

 

Vervolgens moet je per divisie lager 1Q punt eraf halen.

 

Welke tactieken is het best om te gebruiken?

Als je het 100 personen vraagt krijg je 100 verschillende antwoorden. Wat je kiest is afhankelijk van je spelers kwaliteiten en van je tegenstander. Raadpleeg deze handleiding voor meer informatie.

 

Teamloze spelers, wanneer arriveren de nieuwe op de transfer lijst?

Dit gebeurt op verschillende tijdstippen tijdens het seizoen, totaal verschillend. Ze kunnen variëren van 17-20 jaar en hebben variërende kwaliteiten.

 

Achterstallig onderhoud, wanneer moet je het repareren?

Als je het achterstallig onderhoud te lang laat staan zal je een willekeurige stadion upgrade verliezen. Als je erg veel pech hebt zijn dit 5000 stoelen. Daarom, moet je dit vaak genoeg repareren, dat is het goedkoopst.

 

Hoe werken trainingkampen?

Je moet ze boeken onder team training. Hoe beter de accomodatie hoe fitter je spellers. Als je naar het buitneland gaat krijg je moraal erbij en als je een harde intensiteit doet zullen je spelers sneller verbeteren met het risico van blessures.

 

VIP boxen, wanneer moet ik deze kopen?

De VIPs zullen alleen je stadion komen bezoeken als je in een van de top 3 divisies zit, dus je hebt ze niet nodig als je je daar niet in bevindt.

 

Wat is de Omen Gaming Transfer tool?

Dit is een aanvulling aan het spel waar je spelers kan kopen en verkopen. En ze hebben ook hun eigen omgeving waar je de ML divisie kan joinen.

 

Hoe verwijder ik mijn team?

Dat kan je niet, je moet een admin vragen of het via het support systeem regelen.

 

Kan ik mijn spelers een nieuwe naam geven?

Ja dat kan. Klik gewoon op de speler en je kunt daar dan een “verander naam” knop vinden.

 

Kan ik een plaatje uploaden van mijn speler?

Ja dat kan, klik gewoon op de speler en in het geopende venster zie je een balk waar je het plaatje kunt uploaden.

 

Maakt het uit welke coach ik huur, zo lang hij de juiste kwaliteit is?

Nee dat maakt niet uit, ze zullen allemaal hetzelfde goede werk voor je doen.

 

Submitted by Breemster on 2008, March 5 - 11:23pm.