Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Какво са Интернационалната и националните лиги ?
В Интернационалната лига  има мениджъри от цял свят, докато в националните лиги се допускат играчи само от избраната държава. Все още няма всички държави в националните лиги, но с растежа на играта повече държави ще присъстват.

За какво се използват кредити, и как мога да се сдобия с тях ?
В МениджърЛийг, кредитите могат да бъдат използвани по много начини. Трябват ви за да играете контроли на вашия стадион, за да направите или да се присъедините към други купи (освен ако са безплатни), и струва 1 кредит за да изпратите отбора си на тренировъчен лагер и т.н. Всеки сезон ще получите 15 безплатни кредита, но ако искате повече, можете да ги закупите безопасно като кликнете върху Опций> Купи кредити.

Как мога да прехвърля кредити в пари, и обратно ?
Кликнете върху Опций> Настройки и там ще намерите опцията Размяна на кредити.

Кога се играят мачовете ?
Мачовете се играят два пъти на ден през седмицата, в 03:00 и 15:00 CEST. Мачове от първенството не се играят през уикенда.

Кога се провеждат тренировките ?
Тренировките се симулират два пъти на ден, в 09:00 и 21:00 CEST. Няма тренировки през уикенда.

Кога се провеждат тренировъчните лагери, и как мога да го организирам ?
Тренировъчните лагери се провеждат в 18:00 CEST в 5 определени дати по време на сезона. Първият лагер е в първата Неделя в сезона, която е точно преди началото на първенството. Следващите 3 лагера се провеждат всяка Неделя (Кръг 10, 20 и 30), докато последния лагер се провежда в Сряда  (Кръг 36). За да изпратите отбора си на лагер, трябва да го организирате като кликнете върху Отбор> Тренировка на отбора. Цената варира според това какви детайли ще изберете  (500,000 – 2,500,000 $) , и също така струва 1 кредит. Ако отмените лагера, парите и кредита ви ще бъдат върнати.

Какво са Други Купи, и кога се провеждат ?
Другите Купи  са купи направени от самите играчи. Създателят избира кои дивизий могат да участват, колко отбора ще съдържа и т.н. Цената  ($) се определя според дивизията, но всички отбори ще плащат 2 кредита за да се присъединят. Тези купи се провеждат през уикенда,или в Събота или в Неделя. Жребият се провежда в 12:00 CEST,  и от там нататък мачовете се играят на всеки половин час.

Какво има да се печели от Другите Купи ?
Победителят на купата ще получи 50,000 $ за всеки отбор участвал в купата, плюс 1 кредит за всеки 8 отбора участвали в купата. Отборът на второ място ще получи 25,000 $ за всеки отбор участвал в купата. Също така отборът ви придобива опит и качва умения като играе в други купи.

Какво са официални купи, и кога се провеждат ?
Официалните купи са купи предлагани от Дирекцията на МениджърЛийг. В момента такива купи са Купа на лигата, Купа на отдела, и Шампионската Лига. Отборът ви автоматично влиза в тези купи, и ще получите писмо в играта относно първият ви мач в такава купа. Не струва нищо ($) за да учасвтате. Дивизийте 1-4 участват в Купа на лигата, докато по-ниските дивизий участват в Купа на отдела.Отбори само от 1-ва Дивизия от всяка Лига участват в Шампионската Лига.

Какво има да се печели от Официалните купи ?
Победителят на Купата на лигата ще получи 5,000,000 $ и 10 кредита, докато победителя на Купата на отдела ще получи 1,000,000 $ и 2 кредита. Отборите на второ място ще получат 2,500,000 и 500,000 $ (Купа на лигата и Купа на отдела респективно).

Как се провеждат баражите ?
Баражите се играят в кръг 31-33.
Отборите завършили на 2-ро или 3-то място в края на сезона играят баражи за минаване в по-горна дивизия. Първия мач е срещу отбора от същия отдел, втория мач е срещу отбор от съседния отдел, и последня мач е срещу отбора който ще отпада от дивизията в която вие искате да влезете. Ако спечелите трите мача, ще минете в по-горна дивизия. Ако не спечелите трите мача, ще трябва да се борите за повишаване следващия сезон.
Отборите завършили на 11-то или 12-то място трябва да игратя баражи за оставане. Това е само един мач (кръг 33) и трябва да бъде спечелен да се избегне отпадане в по-ниска дивизия. Мачът се играе срещу отбор от по-долната дивизия, който играе 3-тия си мач за повишаване във вашата дивизия.

Как мога да се запозная с други мениджъри в МЛ ?
Най-лесният начин да се запознаете с други мениджъри, е да влезете в МЛ-Чат. Ще го намерите като кликнете на Общи> МЛ-Чат.

Наказани играчи - Как работят те ?
Наказанията зависят от броя на нарушенията които един играч получава. Играча ще бъде наказан когато получи  3-5-7-8-9-10 …  нарушения през сезона. Жълт картон се брои като 1 нарушение, докато червен картон се брои като 2 нарушения. Ако имате наказан играч, той няма да може да играе в следващия мач в лигата. Обаче, ще може да играе в официални и други купи, и също в приятелски мачове.

Наддаване за играчи - Как става това ?
Когато наддавате за играч трябва да минат 12 часа преди продаващия отбор да приеме парите. Това е така за да позволи на други мениджъри да имат възможност да наддават за същия играч. През това време неможете да си върнете офертата, но продаващия отбор може да ви я отхвърли.

Кой играч къде се намира на игрището ?
За да си го представите, ще използвам схемата 4-4-2. Но. 1 е разбира се вратаря (тъмно син цвят на страницата "Избор на отбора"). Следователно, но. 2 ще бъде левия защитник, но. 3 и 4 средните защитници, и но. 5 десния защитник (в зелен цвят). Същото важи и за халфовете, където но. 6 ще бъде левия халф, и но. 9 десния халф (в кафяв цвят). И последно, но. 10 ще бъде левия нападател и но. 11 десния нападател.

Отивам на ваканция. Какво да правя ?
МениджърЛийг може да се отваря и чрез мобилния ви телефон. Влезте в  mob.managerleague.com, чрез вашия WAP. Оттам ще можете да правите основните неща с отбора си. Също така може да сложите да почиват и стартовите ви играчи, и те ще се оправят докато се приберете.

Играчите ми са загубили атрибути и качество! Какво става?
Между всеки сезон, играчите ви отиват на ваканция, пият бира и ядът много хамбургери. Заради това, те губят атрибути и качество за които ще трябва да тренират доста силно за да си ги възвърнат. Добра идея е да изиграете няколко контроли в началото на сезона, да се опитате да им вазвърнете изгубените атрибути, преди да почнат важните мачове.

Защо президента на клуба не одобрява офертата ми на даден играчr?
Президентът на клуба анализира вашите оферти, и отказва да пусне оферти които не са обещаващи, според него. Опитайте се да купите по-добър играч и той сигурно ще одобри.

Играч не иска да се присъедини към отбора ми поради лични причини?
Да, той може да има собствени лични причини. Трябва да ги уважите, и той е човек, а не само числа в базата данни.
Съвет: Опитайте се да купите играч от друг отбор, това трябва да реши проблема.

Какво означава червения кръст до играча?
Червеният кръст означава че играча е твърде изморен или контузен за да играе. Разбира се вие решавате това, но той ще се представи много зле. Можете да му вазвърните фитнеса като го оставите да почива в "Индивидуална тренировка", което ще излекува играча, и премахне умората му, но това може да отнеме няколко кръга.

Банкрут съм с 18 играча и немога да правя достатъчно пари. Какво да направя?
За да правите повече пари, поканете други играчи на контроли, или се присъединете към купа. Променете таксата за билет за повече доходи, като осигурите пълен стадион. Можете също да прехвълрите кредити в пари като кликнете на Опций> Настройки и там ще намерите опцията Размяна на кредити. Ако отборът ви е -5,000,000 в края на сезона, президентът на клуба ще ви уволни! Това означава че играта свърши за вас и вашия отбор. Ще загубите отбора си, и ще бъдете принуден да си направите нов.

Може ли играч да се отегли при положение че имам само 18 играча?
Да, може. Но, за щастие, когато президентът на клуба разбере че имате по-малко от 18, ще вземе евтини играчи автоматично, за да можете винаги да имате достатъчно играчи на разположение.

Какво да направя когато забележа измама или нещо нередно?
Ако е относно нередна оферта, просто натиснете бутона Докладвай до офертата. Ако е относно нещо друго, можете да се свържите с админите чрез МЛ-Чат (кликнете върху Общи> МЛ-Чат), или като изпратите лично съобщение чрез МЛ-Поща на някой админ отбелязан като Админ в форумите.

Защо немога да сложа цената на билета над £50 ?
Цените на билетите са нагласени така за да се уравновеси играта. Не е вероятно да се покачат значително.

Заплатите на играчите ми се покачиха значително. Какво става?
Има няколко неща които влияят върху заплатата на даден играч. Ако качи Качество (К), заплатата му ще се покачи, също и като преминете в по-горна дивизия.

Какъв е максимумът на стадиона?
Текущият максимум на стадиона е 70,000 седалки.

Моралът ми пада постоянно, или изведнъж падне до 50. Какво става?
Ако почнете да губите мачове, моралът ви ще започе да пада и играчите ви ще бъдат объркани. В началото на всеки сезон, морала на отбора автоматично се слага на 50.

Уменията в отборната тренировка постепенно падат. Защо е това?
Първо, уменията спадат малко между сезоните (ваканция, липса на тренировка, консумиране на бира и т.н.). Освен това,когато тренирате, възможно е да не тренирате умението, и така да спадне вместо да се покачи. Това обаче става твърде рядко и трябва да имате много лош късмет за да го забележите.

I'm bankrupt, What happens now?
If your team is at minus 5.000.000 when a season is ended, your chairman will fire you! This means game over for you and your team. You will then have to sign up for ManagerLeague again, and start with another team. To make more money, sell players or invite other teams to play friendlies. You may also exchange credits for money by scrolling your mouse over the menu Options, then press Preferences, you will find the options there, under Credit Exchange.

Does a starter get as much experience as a substitute?
To gain experience from matches, a player must play more than 15 minutes, regardless of whether he is a starter or a substitute player.

Does my team play worse if my team is full of young players?
Teams full of 17 year olds will suffer a minor penalty in matches since they lack coordination. If your team has an average age below 24, your team will suffer a performance penalty in matches, teams with an average age over 24 will gain a minor advantage, the greater the difference in age, the greater the penalty or bonus.

Does my team play worse if my team is full of young players?
Teams full of 17 year olds will suffer a minor penalty in matches since they lack coordination. If your team has an average age below 24, your team will suffer a performance penalty in matches, teams with an average age over 24 will gain a minor advantage, the greater the difference in age, the greater the penalty or bonus.

What is estimated taxes ?
This is the amount of money that you will have to pay in tax at the end of the season, if your money turnover stays the same as it is now. The amount changes as you play, and is calculated from your current seasonal profit. See next question for details.

How is the ladder of tax-deduction on my profit during a season ?
The tax-deduction is based on the following ladder:
0-2.000.000 $ : This amount is taxed 0%
2.000.001 - 5.000.000 $ : This amount is taxed 10%
5.000.001 -10.000.000 $ : This amount is taxed 20%
10.000.001-20.000.000 $ : This amount is taxed 30%
20.000.001-50.000.000 $ : This amount is taxed 40%
50.000.001 and upwards $ : This amount is taxed 50%

What are staff, and what do they do ?
Currently we have 7 types of staff here at ManagerLeague. They will help you improve your players, and take care of your stadium.
Coach (Gk) - Will help goalkeepers with their training
Coach (Def) - Will help defenders with their training
Coach (Mid) - Will help midfielders with their training
Coach (Att) - Will help attackers with their training
Caretaker - Will help slow down the rate of stadium-decay from wear and tear. The Caretaker can prove to be the most useful staff member because no one wants to lose a 12 million dollar stadium upgrade. I suggest that you buy atleast a midrange staff in this class.
Physio - Will help prevent injuries from training
Scout - Can assist you in your search for new players, but only once per season. The scout works buy removing the low potential players for the transfer list when you choose to use him.

Do I need the best available staff if I am in a low division ?
Hireing staff can have a major impact on your finances. It is not recommended to start with 7 Excellent members of staff unless your team is very wealthy.
The members of your staff come in 6 different qualities: Poor, Average, Decent, Good, Very good and Excellent. The better the quality, the higher the salary. Also, the higher your division, the higher the required salary is.
You can sack staff, but you have to pay them a fair amount depending on how much time is left according to their contract. You will also be given the option to renew their contracts when there is less than 10 rounds remaining of the existing contract.
New staff is made available after every training.
Your staff is paid per round, all rounds from 1 to 33.

The youths I get every season is always the same position. Why is this ?
This is not the case, over a period of several seasons, you will get different positioned youths.

Why did I get a worse Q youth this season than the season before ?
There are a wide range of Q your youths can have. If you get a high Q youth, you are lucky. However, there are lowest possible Q, based on how big your youth academy are, and what division you are in (see next question for details ).

Youth academy. What is the benefit ?
For each new upgrade on your youth academy, the lowest possible Q your new youth can have is increased by 1 Q. However, this is also based on division.

Here is the list:

Division 1:
Basic grounds: Q68 ->
Normal grounds: Q69 ->
Improved grounds: Q70 ->
Fully equipped: Q71 ->
Top notch: Q72 ->

Then adjust these number by subtracting 1 per division you are lower than the 1st.

What tactics is the best to use ?
If you ask 100 people this question you will get at least 100 different answers. What tactics you should use has to be based on your players qualities, and what tactics you believe your opponent will use against you. Consult the guides called Getting Started in this manual.

Teamless players. When does the new once arrive on the transfer list ?
New teamless players is put on the transferlist randomly during the season. They can vary from 17-20 years old, and have various qualities.

Decay. When to repair it ?
If you ignore your stadium decay for too long you will loose a stadium upgrade. If you are really unlucky, this will be 5000 seatings. Therefore, it will pay off to repair the decay up front, and the cheapest way is to pay it quite often.

Training camps. How do they work?
You have to book your training camps under Teamtraining. The better accommodation, the more fit your players regain. If you go abroad, your team moral will probably increase. And if you do a hard camp, you will probably gain more stats than if you only do a leisure one.

VIP boxes. When to buy those ?
The VIPs will only visit your stadium if you are in one of the top 3 divisions, so there is no need for VIP boxes at your stadium before you promote into one of those.

What is Omen Gaming Transfer Tool ?
It is an addition to the game, where you can sell or buy players. Also, they have their own community, where you can join the ML division.

How can I delete my team ?
You cant. You will have to ask an admin, or take it through the support system.

Can I rename my players ?
Yes, you can. Just click on the player, and you will find the Rename-button on the players personal page.

Can I upload a picture of my player ?
Yes, you can. Just click on the player, and you will find the Upload picture-button on the players personal page.

Does it matter what coach I hire, as long as he is the right quality ?
No, it doesn’t. They will all do the same good job for you.

Submitted by etashko on 2008, July 3 - 2:15am.