Opstarten, Deel 8

Aangezien je nu ver in de ML School bent gekomen, zou je een ambitieus en respectvol manager in ManagerLeague moeten worden.

Wij zullen nog steeds proberen om je op weg te helpen aan bekendheid en glorie, maar wees bedacht dat de ML School dicht bij zijn eind komt. We begonnen de school met de meest elementaire zaken en zijn nu begonnen met het einde van wat we je kunnen leren. Aangezien dit een spel over tactiek en strategie is, is er geen afdoend antwoord over wat beter of slechter is. Het zijn je eigen besluiten die de resultaten van je wedstrijd zullen beïnvloeden.
 
In het vorige deel namen wij een blik in hoe je stadion te verbeteren is en wat de verschillende verbeteringen betekenden en welk effect die voor jou en je team kunnen hebben. Dit keer zullen we het hebben over kaartenprijzen, sponsors en zeker niet onbelangrijk de transfermarkt. Het is fundamenteel dat de keuzen in deze gebieden beïnvloedt hoeveel geld je voor je club zult verdienen.
 
Kaartenprijzen en sponsoren
Heel wat managers worstelen in hun vroege carrière als manager om hun stadions te vullen, en daarvoor vinden ze dat de capaciteit verhogen niet lonend is. Dit probleem is gemakkelijk om op te lossen; navigeer naar Economie, en vervolgens naar financiën. Bij deze pagina zult u iets vinden als “bepaal de prijzen” en in dit deel zijn er drie waarden voor je om aan te passen om je stadion met toeschouwers gevuld te krijgen. Als je totaal nieuw bent voor het spel zal je noch een fanshop noch een restaurant hebben bij je stadion. Het zijn daarvoor geen inkomens marges om aan te passen. Zo kunnen de winkel winst en winst op eten op de laagste waarde van 30% worden gezet. Dit betekent dat je supporters bereid zijn om een nog hogere kaartenprijs te betalen dan als je winkel winsten torenhoog waren geweest. Probeer om je kaartenprijs een beetje op en neer aan te passen tot je erin slaagt om je stadion te vullen. Later, wanneer je zowel je winkel als restaurant hebt verbeterd, is het nodig zowel kaartenprijzen als winst (%) bij je winkel en restaurant aan te passen, om het meeste geld van je thuiswedstrijden te krijgen. Dit is niet altijd zo gemakkelijk als het klinkt en er zullen grote verschillen van team tot team zijn, in welke prijs verhouding het beste resultaat geeft. Dit hangt ook af van in welke divisie je speelt.
 
Sponsors
Op dezelfde pagina als de kaartenprijzen, kun je de optie vinden om je sponsor te kiezen, dit doe je bij elke seizoensstart. Alvorens je sponsor te kiezen, denk dan na over je doelstellingen voor het seizoen, aangezien je plaats in het departement je sponsorinkomsten beïnvloed. Als je naar promotie streeft, zou je tussen twee soorten sponsors moeten kiezen. Of een sponsor die je veel geld geeft ongeacht hoe je op de lijst eindigt, of je moet naar een sponsor streven die veel geld voor hoogste plaatsen in de league geeft. Het belangrijkst hier is realistische doelstellingen voor het seizoen te bepalen. Kies geen sponsor die meer geld voor het winnen van de reeks geeft, als het realistisch is dat je in de middenmoot meedraait. Dus het is belangrijk om hier realistisch te zijn, en te berekenen hoeveel het zal teruggeven als je de doelstellingen bereikt, en wat als het niet gebeurt. Heb je snel geld nodig in het begin van het seizoen, kies dan een sponsor met hoog inschrijfgeld, maar over de tijd gezien zijn deze sponsors vaak degene die minder geld aan je club geven.
 
Transfermarkt
Op het eerste gezicht zou de transfermarkt voor een groentje een beetje eng kunnen kijken. Weinig managers weten wat de goede beslissingen zijn met betrekking tot het kopen en verkopen van spelers. De goede jonge spelers zijn moeilijk om te krijgen voor een groentje, als je gaat kopen van een andere manager. De beste spelers worden verkocht voor meer dan 100 miljoen en hierdoor is het onmogelijk voor een manager met slechts 20 miljoen om dergelijke spelers te kopen en gaat tegelijkertijd ook je stadion nog vooruit, wat ook van zelfde 20 miljoen gekocht moet worden. Als je gelukkig bent krijg je een of twee goede jonge spelers in je team, die je meteen kunt verkopen, en dan kunt vervangen door wat meer spelers die je dan zelf kan trainen.
 
Als je snel wilt promoveren, dan moet je de transfermarkt op een goede manier kunnen behandelen om nieuwe erg goede spelers te krijgen, die met juiste opleiding de nieuwe Maradona zouden kunnen worden. Voor dit moet je zeer actief zijn op de transfermarkt. Er is een forum in het spel dat slechts het doel heeft om transfers te regelen, het heet: Transfer forum (onder gemeenschappelijk bij forums), en het wordt geadviseerd om te zoeken in de verschillende threads. Je zou gelukkig kunnen zijn om een jonge speler voor zijn waarde te krijgen. Als aanzet zou het wijs kunnen zijn om een niet te hoge kwaliteit na te streven voor je eerste spelers. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs. De jonge spelers van Q70 en hieronder zijn gemakkelijk te krijgen, zelfs voor maar 70% van de waarde.
 
Er ook is een pagina dat teamloze spelers heet. Bijna elke vijf minuten tijdens een seizoen worden nieuwe spelers hieraan toegevoegd, meestal spelers tussen 17 en 21 jaar oud. Deze spelers worden gekocht voor hun waarde +1 credit (u krijgt 15 credits bij het begin van elk seizoen). Klik de knop voor teamloze spelers wanneer je zoekt op de transfermarkt, dan zullen slechts teamloze spelers aan je getoond worden. Deze pagina vindt je bij Transfers en dan Zoek.
 
Nadat je een paar spellers hebt gekocht is het tijd om ze hard te trainen. Laat ze zoveel mogelijk wedstrijden spelen in alle vormen van wedstrijden, niet alleen vriendschappelijke (Opstarten, deel 5 voor meer informatie). Als je ze een aantal seizoenen getraind hebt kun je een aantal van hen verkopen met een aardige winst en kun je opnieuw beginnen met meer jeugdspelers om te trainen. Door dit meerdere keren te doen heb je op een gegeven moment een sterke economie om je te richten op de topspelers en team om deze spelers heen te bouwen. Vergeet niet dat geduld een voorwaarde is voor dit spel.
 

In het volgende deel van de ML School zullen we je meer vertellen over enkele details waar je leert hoe je die juist moet gebruiken en waardoor je een nog betere manager wordt.

Submitted by Breemster on 2008, October 27 - 3:46pm.