Kval

För de av oss som är lyckligt eller olyckligt lottade och har chansen att spela kvalmatcher behöver veta exakt hur kvalet går till. Först och främst finns det två typer av kval som är väldigt annorlunda jämfört med varandra

1. Kval för att gå upp en division
Lag som slutar på andra eller tredje plats i sin avdelning kommer få chansen att spela kval för att försöka gå upp en division. "Uppåt"-kval börjar med att tvåan och trean i varje avdelning möter varandra i en enda avgörande match. Så till exempel kommer tvåan och trean från division3, avdelning 1 spela mot varandra i omgång 31. Det vinnande laget kommer sedan spela mot det vinnande laget från hans avdelnings systeravdelning. I exemplet skulle vinnaren från 3/1 (div 3 avd 1) spela mot vinnaren från 3/2. Dessa två lag kommer spela en enda avgörande match i omgång 32 och vinnaren från denna match når den sista kvalmatchen på sin väg att gå upp. Vinnaren kmmer nu få sin chans att gå upp genom att spela motlaget som hamnade på antingen plats 11 eller 12 i divisionen ovanför. Så vinnaren från kvalmatchen mellan 3/1:s vinnar och 3/2:s vinnare får möta det 11:e placerade laget i 2/1 medan vinnaren från matchen mellan 3/3:s vinnare och 3/4:s vinnare får möta 12:an från 2/1. Om division 3-laget vinner, då byter det laget position med division 2 laget nästa säsong. Om ett lag förlorar någon av kvalmatcherna så är laget utslaget från kvalet.

2. Kval för att undvika att åka ner en division
Det enda laget som får spela "neråt"-kval är lagen som slutar på 11:e eller 12:e plats i avdelningen. Lag som spelar kval för att undvika att åka ner en division får bara spela en enda match i omgång 33 och det mot ett lag från divisionen under. Motståndaren måste först spela 2 kvalomgångar för att försöka gå upp en division. Om laget som spelar "neråt"-kval förlorar sin kvalmatch, kommer det byta plats med motståndarlaget nästa säsong.

Noteringar
- Lag i division 1 spelar inte kval för att gå upp.
- Lag i division 6 spelar inte kval för att undvika att åka ner.
- Fördel av hemmaplan är avslagen under kvalmatcher.
- Alla kvalmatcher spelas på slumpmässig stadion, att hamna 2a garanterar inte att matchen spelas på din stadion.
- Alla pengar från matcherna delas lika mellan de två lagen.

Submitted by Tyroka on 2008, December 1 - 10:07pm.