Vanliga frågor (FAQ)

Vad är den internatonella och de nationella ligorna?
I den internationella ligan finns det manager från hela världen medan i en nationell liga är det bara manager från ett specifikt land som tillåts. Inte alla länder har sin egen nationella liga ännu, men alltsom spelet fortsätter att växa kommer vi lägga till fler nationer.

Vad används krediter till och hur kan jag få tag i de?
Inom ManagerLeague kan krediter användas på många sätt. Du behöver en för att spela en träningsmatch på din hemmaplan, du behöver krediter för att skapa eller gå med i cuper (om de inte är gratis), och det krävs 1 kredit för att skicka iväg ditt lag på träningsläger m.m., m.m. Varje säsong får du 15 krediter gratis, men om du vill ha fler kan de köpas på ett säkert sätt inifrån spelet genom att föra din mus över Alternativ på menyn och sedan klicka på "Köp krediter", och fortsätt sedan därifrån.

Hur kan jag växla krediter till (ML-)pengar och tvärtom?
Om du för din mus över Alternativ i menyn och sen trycker Inställningar, kommer du hitta alternativen där.

Vilken tid spelas matcher?
Matcher spelas två gånger varje under veckan, 03:00 och 15:00 (CET/CEST, d.v.s. svensk tid). Det finns inga vanliga matcher på helgen.

Vilken tid är träningen?
Träningar hålls två gånger per dag under veckan, 09:00 och 21:00 (CET/CEST, d.v.s. svensk tid). Det är inga vanliga träningar under helgen.

När hålls träningsläger och hur kan jag boka ett?
Träninsläger hålls 18:00 (CET/CEST, d.v.s. svensk tid) vid 5 tillfällen under säsongen. Det första är på första söndagen av en säsong, före liga-omgångarna startar. De följande 3 lägerna hålls på söndagar (omgång 10, 20 och 30), medan sista lägret är en onsdag (omgång 36). För att ditt lag ska delta på dessa läger måste du boka ett genom att föra din mus över Lag i menyn, klicka sedan på Lagträning och fortsätt därifrån. Kostnaden beror på vad du väljer (500 000 – 2 500 000 $) och 1 kredit kommer också krävas i betalning. Om du avbokar lägret får du tillbaka dina pengar och krediten.

Vad är allmänna cuper och när spelas de?
Allmänna cuper är cuper som skapats av spelare. Skaparen bestämmer vilka divisioner som kan delta och hur många lag det ska vara för o.s.v. Kostnaden ($) baseras på division, men alla lag måste betala 2 krediter för att delta. Dessa cuper spelas under helgen, antingen på lördag eller söndag. Lottningen sker klockan 12:00 (CET/CEST, d.v.s. svensk tid) och efter det spelas matcher vrje halvtimme.

Vad kan man vinna i en allmän cup?
Vinnaren av en cup får 50 000 $ för varje deltagande lag i cupen, plus 1 kredit per 8 deltagande lag. Tvåan får 25 000 $ per deltagande lag. Dessutom får ditt lag erfarenhet och förbättrar sina färdigheter genom att spela cuper.

Vilka är de officiella cuperna och när spelas de?
Officiella cuper är cuper som tillhandahålls av MLs högkvarter. För tillfället tillhandahåller vi Ligacupen, avdelningscuper och ML Champions League. Ditt lag placeras automatikst i dessa cuper och du kommer få ett ML-meddelande som säger att din första match i dessa cuper kommer snart spelas. Det kostar ($) inget att delta. Division 1-4 deltar i Ligacupen, medan lägre divisioner spelar avdelningscuper. bara de bästa lagen i division 1 i de olika ligorna deltar i ML Champions League.

Vad kan man vinna i officiella cuper?
Vinnaren av ligacupen får 5 000 000 $ och 10 krediter, medan vinnarna av varje avdelningscup får 1 000 000 $ och 2 krediter. Tvåorna får 2 500 000 och 500 000 (Ligacupen respektive avdelningscupen).

Hur fungerar kval?
Dessa matcher spelas i omgång 31-33.
Lag som slutar 2:a eller 3:a i sin liga i slutet av säsongen mste spela kval för att försöka gå upp en division. Först måste du möte den andra managern på (uppåt-)kvalplats i din liga, sedan en manager i avdelningen bredvid din innan du slutligen får möta managern för ett lag, från divisionen ovanför och som riskerar att åka ur. Totalt 3 matcher. Om du lyckas vinna alla kommer du gå upp en division. Om inte får du sikta på att gå upp nästa år istället.
Lag som slutar på 11:e eller 12;e plats måste kvala för att få stanna kvar. En enda match (omgång 33), och den måste vinnas för att undvika atta åka ner. Matchen spelas mot ett lag från divisionen under dig och det laget spelar sin 3:a kvalmatch, för att försöka gå upp en division på din bekostnad.

Hur kan jag komma i kontakt med andra manager i ML på ett bra sätt?
Det enklaste sättet att träffar andra manager är att gå till ML-chatten. Du kan hitta den genom att föra musen till Översikt på menyn, klicka ML-chat och sedan fortsätta därifrån.

Spelaravstängningar - Hur fungerar de?
Avstängningar baseras på antalet kort en spelare får Han kommer bli avstängd när han har fått 3-5-7-8-9-10 … kort under en säsong. Gult kort räknas som 1 kort medan rött kort räknas som 2 kort. Om en spelare i ditt lag blir avstängd kommer han inte kunna spela nästa ligamatch. Men han kan spela i både officiella och allmänna cuper, liksom i träningsmatcher.

Lägga bud på spelare - Hur fungerar det?
När man lägger bud på en spelare finns det en 12 timmars vänteperioed innan budet kan accepteras av det säljande laget. Detta är för att ge chansen till andra manager att överväga att lägga ett bud. Under denna tiden kan du inte dra tillbaka ditt bud, men säljaren kan avslå det.

Vilka spelare har vilken position på planen?
För att visualisera detta kommer jag anta en 4-4-2-formation. Nummer 1 är så klart målvakten (mörkblå färg på Laguppställning-sidan (lus)). Därefterm nummer 2 kommer vara vänster försvarare, nummer 3 och 4 mittförsvarare, nummer 5 höger försvarare (grön färg för alla dessa på lus). Samma princip gäller mittfältet där nummer 6 kommer vara vänste mittfältare och nummer 9 höger mittfältare ("brun" färg på lus). Till sist, nummer 10 kommer ara vänster anfallare och nummer 11 höger anfallare.

Åka iväg på semester. Vad ska man göra?
ManagerLeague har ett gränssnitt för mobilen också. Bara peka din telefon mot mob.managerleague.com och logga in via WAP. Där bör du kunna göra det vanligste som du måste sköta. Du kan också sätta dina spelare i startelvan till vila så borde de klara sig helt ok tills du kommer tillbaks.

Mina spelare har allihop förlorat färdigheter och kvalitet! Vad är det som händer?
Mellan varje säsong, går dina spelare på semester, dricker öl och äter en massa hamburgare. På grund av detta förlorar de färdigheter och kvalitet som de måste jobba hårt för att få tillbaka. Det är en bra idé att låta dina spelare spela några träningsmatcher tidigt på säsongen för att de ska få tillbaka några av de där förlorade färdigheterna innan de seriösa ligamatcherna börjar.

Varför tillåter inte min ordförande bud på en spelare?
Din ordförande försöker analysera ditt bud och kommer inte tillåta ett bud som ser ut att vara ett dåligt beslut, enligt hans åsikt. Försök köpa en bättre spelare så kommer han troligtvis godkänna det.

En spelare har personliga skäl till varför han inte vill flytta till mitt lag?
Ja, han kan ha sina helt egna personliga skäl. Du borde tillåta att han har det, han är en människa och inte bara några nummer i en databas…
Tips: Försök lägga et bud på en spelare i ett annat lag, det kanske hjälper.

Vad betdyer det röda korset bredvid spelaren?
Det röda korset antyder att han antingen är skadad, eller helt enkelt för trött för att spela just nu. Det är förstås du som bestämmer, men han kommer prestera väldigt dåligt. Du kan få en spelare att återfå hälsa genom att sätta hans individuella träning till vila, vilket kommer läka spelaren och ta bort hans trötthet, fast det kan ta några liga-omgångar.

Jag är konkursmässig med 18 spelare och kan inte tjäna tillräckligt med pengar. Vad gör jag?
För att tjäna pengar, utmana andra lag på träningsmatcher eller gå med i en cup. Försök justera dina biljettpriser för mer intäkter, genom att försäkra dig om en full stadion. Du kan också växla krediter mot pengar genom att föra musen över Alternativ i menyn och sedan klicka Inställningar, där kan du hitta alternativet. Om ditt lag har minus 5 000 000 eller mindre på kontot när en säsong slutar så kommer din ordförande sparka dig. Detta betyder att speler är slut för dig och ditt lag. Du förlorar ditt lag och måste starta ett nytt.

Kan en spelare gå i pension från mitt lag även om jag bara har 18 spelare?
Ja, det kan han. Men, lyckligtvis, så kommer din ordförade att skaffa fram några billiga spelare automatiskt när han märker att du hamnar under 18 spelare så du kommer alltid ha tillräckligt med spelar för att spela match.

Vad gör jag om jag upptäcker fusk eller misstänksamma saker som händer?
Om det gäller ett misstänksamt bud, bara klicka på Anmäl-länken bredvid budet. Om det gäller något annat misstänksamt, kan du komma i kontakt med administratörerna genom supporten. (Bara klicka på Hjälp i menyn och sedan Supprt.

Varför kan jag inte sätta biljettpriset till mer än $ 50?
Biljettpriserna är satta som de är för att balansera saker. Det är osannolikt att de kommer ökas markanet.

Mina spelares löner har plötslit ökat dramatiskt. Vad är det som händer?
Det finns saker som kan påverka en spelares lön. Om han ökar i kvalitet (Kv), kommer hans lön öka, samma sak händer om du går upp en division.

Vad är maximala kapaciteten för en stadion?
För närvarande är MAX på 70.000 platser.

Min moral sjunker hela tiden, eller sjuker plötsligt till 50. Vad är det som händer?
Om du börjar förlora matcher, kommer din moral att börja sjunka eftersom dina spelare blir besvikna. I början av varje säsong, sätts ett lags moral till 50 för en ny fräsch start.

Mina träningsfärdigheter verkar minska gradvis. Varför händer det?
Först och främst, färdigheter minstkar lite mellan säsonger (semester, ingen träning, öldrickande m.m.). Dessutom, när man tränar är det möjligt att man tränar fel i en färdighet så att den minskar istället för att öka. Detta är ganska ovanligt dock och det krävs en massa otur för att ens märka det.

Jag är konkursmässig. Vad händer nu?
Om ditt lag är på minus 5 000 000 $ när säsongen tar slut kommer din ordförande sparka dig! Detta betyder att spelet är slut för dig och ditt lag. Du måste skapa ett nytt lag för ManagerLeague igen. För att tjäna mer pengar; sälj spelare, utmana andra lag på träningsmatcher, gå med i en cup eller justera dina ekonimiska inställningar. Du kan också växla krediter mot pengar på Inställningar under Alternativ i menyn.

Får en spelare som börjar matchen lika mycket erfarenhet som en avbytare?
För att få erfarenhet från en match, måste en spelare spela mer än 15 minuter, oavsett om han börjar eller är avbytare.

Spelar mitt lag sämre om det är fullt av unga spelare?
Lag fulla med 17-åringar kommer ha en viss nackdel i matcher eftersom de saknar samarbete. Om ditt lag har en medelålder under 24 kommer ditt lag ha en viss prestationsnackdel i matcher, lag med medelålder över 24 får en viss fördel. Ju större skillnad i ålder, desto mer nackdel eller fördel.

Vad är de beräknade skatterna?
Detta är den summa du måste betala i skatt i slutet av säsongen om ditt resultat stannar där det är nu. Summan ändras när du spelar och beräknas från ditt nuvarande säsongsresultat. Se nästa fråga för detaljer.

Hur beräknas skatten på mitt resultat under en säsong?
Skatten baseras på följande skattesatser:
0-2 000 000 $ : Denna summa beskattas med 0%.
2 000 001 - 5 000 000 $ : Denna summa beskattas med 10%.
5 000.001 -10 000 000 $ : Denna summa beskattas med 20%.
10 000 001-20 000 000 $ : Denna summa beskattas med 30%.
20 000 001-50 000 000 $ : Denna summa beskattas med 40%.
50 000 001 och uppåt $ : Denna summa beskattas med 50%.

Vad är personal och vad gör de?
För närvarande har vi 7 typer av personal här på ManagerLeague. De kommer hjälpa dig att förbättra dina spelare och ta hand om din stadion.
Tränare (Mv) - Hjälper målvakter med deras träning.
Tränare (För) - Hjälper försvarare med deras träning.
Tränare (Mf) - Hjälper mittfältare med deras träning.
Tränare (Anf) - Hjälper anfallare med deras träning.
Vaktmästare - Hjälper till att minska slitaget på din stadion. Vaktmästaren kan visa sig att vara den mest användbara personalmedlemmen eftersom ingen vill förlora en 12-miljoners stadion-uppgradering Jag föreslår att du anställer åtminstone en genomsnttlig vaktmästare.
Fysioterapeut - Hjälper till att undvika skador från träningar.
Talangscout - Kan hjälpa dig att söka efter nya spelare. Men bara en gång per säsong. Scouten fungerar genom att den sorterar bort spelare med låg potential från spelarsökresultatet när du väljer att använda den.

Behöver jag bästa möjliga personal om jag spelar i en lägre division?
Att anställa personal kan påverka din ekonomi mycket. Det rekommenderas inte att börja med 7 otroligt bra personal-medlemmar om inte ditt lag är väldigt rikt.
Personal kommer i 6 olika kvalitetsnivåer: Dålig, Genomsnittlig, Ganska god, God, Väldigt bra och Otroligt bra. Ju bättre kvalitet, desto högre lön. Dessutom, ju högre division, desto högre lön.
Du kan sparka personal, men du måste betala de en vissa summa beroende på hur mycket tid det är kvar på deras kontrakt. Du kommer också ges möjligheten att förnya deras kontrakt när det är mindre än 10 omgångar kvar av nuvarande kontrakt.
Ny personal finns tillgänglig efter varje träning.
Din personal betalas per omgång, alla omgångar från 1 till 33.

Juniorerna jag får varje säsong spelar alltid på samma position. Varför händer detta?
Det är inte så, över många säsonger kommer du få juniorer i olika positioner.

Varför fick jag en junior med sämre Kvalitet den här säsongen jämfört med förra?
Det är ett brett spann i Kvalitet som dina juniorer kan ha. Om du får en junior med hög Kvalitet har du tur. Dock finns det en lägsta gräns för kvalitet på din junior, denna gränsen baseras på hur bra ditt ungdomslags träningsanläggning är och i vilken division du spelar (se nästa fråga för detaljer).

Ungdomslagets träningsanläggning. Vilken nytta gör den?
För varje ny uppgradering på ungdomslagets träningsanläggning, ökar lägsta möjliga kvalitet din nya junior kan ha. Dock baseras detta också på vilken division du spelar i.

Här är listan:

Division 1:
Liten anläggning: Q68 ->
Vanlig anläggning: Q69 ->
Bra anläggning: Q70 ->
Fullt utrustad anläggning: Q71 ->
Bästa möjliga: Q72 ->

Justera sedan dessa siffror genom att ta bort 1 i kvalitet per division lägre du spelar i jämfört med division 1.

Vilken taktik är bäst att använda?
Om du frågar 100 personer denna frågan kommer du få åtminstone 100 olika svar. Vilken taktik du bör använda måste baseras på dina spelares kvaliteter och vilken taktik du tror din motståndare kommer använda mot dig. Titta i guiden som heter Introduktion och Komma igång här i manualen.

Spelare utan lag. När läggs nya till på övergångslistan?
Nya spelare utan lag läggs till på övergångslistan slumpmässigt under säsongen. De kan variera från 17-20 år i ålder och ha olika kvaliteter.

Slitage. När bör man reparera det?
Om du ignorerar ditt stadionslitage för länge kommer du bli av med en stadion-uppgrdaring. Om du har otur är det 5000 platser. Därför lönar det sig att betala direkt, och det billigaste är att betala ganska ofta.

Träningsläger. Hur fungerar de?
Du måste boka träningsläger under Lagträning. Ju bättre boende, desto mer hälsa får dina spelare tillbaka. Om du åker utomlands kommer ditt lags moral antagligen öka och om du har hög intensitet kommer du antagligen öka mer i färdigheter än om du har ett med låg intesitet.

VIP-loger. När ska man bygga de?
VIP-personerna kommer bara besöka din stadion om du är i en av de 3 översta divisionerna så det är ingen nytta att bygga VIP-loger förrän du gått upp i en av de.

Hur kan jag ta bort mitt lag?
Det kan du inte. Du är tvungen att fråga en administratör om det genom supporten.

Kan jag döpa om mina spelare?
Ja, det kan du. Bara klicka på spelaren så kommer du hitta Ge nytt namn-knappen på spelardetaljer-sidan.

Kan jag ladda upp en bild av min spelare?
Ja, det kan du. Bara klicka på spelaren så kommer du hitta Ladda upp bild-knapen på spelardetaljer-sidane.

Spelare det någon roll vilken tränare jag väljer så länge han har rätt kvalitet?
Nej, det gör det inte. De kommer alla göra samma bra jobb för dig.

Submitted by Tyroka on 2008, December 4 - 1:29am.